[...] insuliny, takie jak: monohydrat glukozy, tauryna, 4-hydroksyizoleucyna, D-pinitol, insulinogenne ekstrakty roślinne. - Dostarcza organizmowi najlepszej jakości białko i węglowodany w optymalnej proporcji. Komponentami białkowymi są: izolat białka serwatkowego, koncentrat białka serwatkowego oraz izolat białka sojowego. - Jest bogatym źródłem [...]
[...] spożycie węglowodanów, zwiększając jednocześnie konsumpcję tłuszczów. Jedząc znaczne ilości tłuszczu, spalamy podczas wysiłku tłuszcz i analogicznie, dieta bogata w węglowodany powoduje przewagę metabolizmu cukrowców. Trening istotnie zwiększa aktywność enzymów glikolitycznych i lipolitycznych. Kierunek tych zmian adaptacyjnych będzie w [...]
[...] Alkohol może zastępować pokarm FAKT: Alkohol nie jest w stanie zastąpić niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu składników pokarmowych, takich jak białka, węglowodany czy tłuszcze. Nie może więc stanowić źródła energetycznego nie tylko ze względu na wielokierunkową toksyczność ale również ze względu na metabolizm, [...]
[...] składu. Lekarz decyduje czy możemy oddać krew. Niektóre środki posiadają w składzie jako substancje wspomagające rzeczy, które będą nasz eliminowały na kilka dni. - Białka, węglowodany - generalnie można przyjmować i oddawać krew. W dniu zabiegu rano zamiast odżywki lepiej jest jednak coś zjeść. Jeżeli jemy dużo odżywek to odstawiamy je na dwa [...]
[...] zużycia wątroby i nerek oraz wielu innych obciążeń ustroju. Mechanizm skuteczności cyklicznej diety szokowej, (której przedmiotem może być równie dobrze tłuszcz jak i węglowodany) opiera się na podobnej zasadzie jak szok w treningu. Najlepsze efekty uzyskuje się w momencie, kiedy nasz organizm wchodzi w okres "przysypiania". Przyzwyczaja [...]
[...] alkoholu towarzyszy jedzenie, które spowalnia jego wchłanianie, dzięki cze¬mu stężenie alkoholu we krwi nie wzrasta zbyt szybko. Polecane jest zwłaszcza pożywienie bo¬gate w węglowodany, białka i tłuszcze. Jednorazowe picie dużej ilos'ci alkoholu jest niebezpieczne, niezależnie od przeciętnej tygodniowej. Fińskie badania wykazały rów¬nież, że [...]
[...] sklasyfikował cukier rafinowany jako truciznę, ponieważ jest on pozbawiony swoich sił witalnych, witamin i substancji mineralnych. To, co zostaje, zawiera czyste, rafinowane węglowodany. Natomiast to co usunięto - białka, witaminy i substancje mineralne są przyczyną niekompletnego metabolizmu węglowodanów i powodują tworzenie się toksyn takich [...]
AUTOR: Skalar. - 3 miejsce Jak zadbać o nasz organizm, mając w perspektywie imprezę (alkoholową) Bardzo często pojawiają się pytania o to jak zminimalizować utraty masy mięśniowej po zabawie. Jak uzupełnić braki po jego spożyciu. Otóż alkohol jest to substancja, która dostarcza organizmowi 7kcal na 1g, jednak jak w każdym prawie artykule na temat [...]
[...] Kolejny naciągany argument! Po pierwsze, nie ma reguły, że oszukany posiłek musi składać się z niezdrowej żywności! Tak długo, jak dostarcza się w odpowiednich ilościach węglowodany, tłuszcze i same kalorie, nie ma kompletnie znaczenia, czy te węglowodany będą pochodzić z płatków owsianych i białka jaj czy jakiegoś ciasteczka,jogurtu czy [...]
[...] węglowodanami,pozbawiając w ten sposób organizm składnika pokarmowego,który jest niezwykle istotny o czym wspomniałem powyżej. Porównując tłuszcze z węglowodanami to właśnie węglowodany mają większą tendencje do budowy tłuszczu zapasowego. Dlaczego? Otóż nadmiar węglowodanów (glukozy) trafia do komórek tłuszczowych, gdzie przemienia się w [...]
[...] zapewnia szybki przyrost masy i siły, nie powodując odkładania się zbędnej tkanki tłuszczowej. Odpowiedni mix węglowodanów o zróżnicowanym indeksie glikemicznym (tzw. „dobre węglowodany") zapewnia stałe i równomierne dostarczanie niezbędnej energii. Bogaty zestaw witamin i minerałów zapewnia prawidłowe przemiany białek i węglowodanów. Polecany [...]
[...] to 75%, a nawet 85% sukcesu. „Najlepszym rozwiązaniem jest przestrzeganie zasad diety zrównoważonej, która polega na odpowiednim doborze produktów, czyli źródeł bogatych w węglowodany, białka i tłuszcze"- mówi Dariusz Brzeziński. Często popełnianym błędem jest zbyt mała ilość posiłków w ciągu doby, które jednocześnie są zbyt obfite, a na [...]
[...] jest jednym z podstawowych warunków prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jeśli spożywamy zbyt duże ilości produktów kwasotwórczych, takich jak m.in. białka zwierzęce, węglowodany rafinowane (Np. cukier, mąka, jasny ryż, makaron), tłuszcz, kawa, czarna herbata, alkohol i nikotyna, w organizmie może powstać nadmiar kwaśnych pozostałości [...]
[...] jednym z podstawowych warunków prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jeśli spożywamy zbyt duże ilości produktów kwasotwórczych, do których należą m.in. białka zwierzęce, węglowodany (np. cukier, mąka, jasny ryż, makaron), tłuszcz, kawa, czarna herbata, alkohol i nikotyna, w organizmie może powstać nadmiar kwaśnych pozostałości przemiany [...]
[...] ale fizjologiczny głód minął. Specjaliści nauk żywieniowych generalnie nie uznają pojęcia uzależnienia od białego cukru konsumpcyjnego, gdyż organizm metabolizuje wszystkie węglowodany w ten sam sposób, bez względu na to czy pochodzą one z pączków, z chleba czy z owoców i warzyw. Ale są również dowody na to, że spożywanie dużych ilości cukru [...]
[...] nie urżnąć i pić dużo, a wolno, bo do tego dochodzą jeszcze kalorie. 1g alkoholu to 7kcal Dla porównania: 1g białka to 4kcal 1g tłuszczu to 9kcal 1g węglowodanów to 4kcal - węglowodany są także w piwie Ile kalorii ma piwo i wódka? Zależnie od piwa, to jedno piwo ma w granicach 350-400kcal. Ćwiartka wódki ma 700kcal. Dla porównania, to duży Big [...]
[...] działalności, utrwala się i wzmacnia społeczną potrzebę bycia szczupłym. Doprowadza to zbiorowej paranoi. Nikt już nie wie, którą dietę wybrać. Czy ograniczyć tłuszcz, węglowodany, białka, czy liczyć kalorie? Który system jest najskuteczniejszy? I co to znaczy „zdrowo się odżywiać"? Produkty dietetyczne są reklamowane tak jak wszystkie [...]
[...] tak łatwo wpaść w pułapkę? Oto sytuacje, w których możesz stracić kontrolę: - Odchudzasz się. Eliminujesz z jadłospisu słodycze i produkty zawierające tłuszcz. Potem - węglowodany. Masz satysfakcję, bo chudniesz. Po jakimś czasie dochodzisz do wniosku, że możesz jeść bezkarnie tylko sałatę, marchewkę, kiełki i jogurt. - Masz kłopoty [...]
[...] mogą przecież brać się z próżni. Ale czy tak jest faktycznie? Napoje alkoholowe zawierają przede wszystkim - poza rzecz jasna różnymi ilościami alkoholu etylowego - wodę, węglowodany i białka, a zależnie od proporcji tych składników różni się wartość energetyczna trunków. Część z tych substancji w określonych warunkach ulega spaleniu do [...]
Zma albo apteka co lepiej wg mnie apteka Jak kazdy wie zma jest to polaczenie cynku magnezu i witaminy b6 czaem miedź. Na poczatku artykułu podam definicja trzech głownych składnikow zma Cynk jest jednym z minerałów śladowych, którego ilość w organźmie ocenia się na 1,5g do 2,2g, a który występuje jako składnik około 70 enzymów biorących udział [...]